15.03.2006 13:09

Президент України про ПОРУ-ПРП та можливості «помаранчевої» коаліції

Сьогодні відбулася велика прес-конференція президента України Віктора Ющенка українським та зарубіжним журналістам. Відповідаючи на запитання, кого Президент має на увазі, коли говорить про блок демократичних сил, і чи будуть присутніми у наступній парламентській коаліції такі політичні сили як блок ПОРА-ПРП, блок Костенка і Плюща та СПУ, Віктор Ющенко зазначив: “Коли я говорю про блок демократичних сил, то, в першу чергу, безумовно, маю на увазі “помаранчеві” сили, які формували основу “помаранчевої” коаліції, “помаранчевого” руху, Помаранчевої революції”. Безумовно, і ті політичні сили, які називалися у запитанні, – це сили невід’ємні від того блоку”.

Водночас Ющенко додав: “Думаю, що до цього блоку можуть бути добавлені й інші сили, які не були учасниками Помаранчевої революції, але в основу свого вибору, в основу своїх цінностей вони поклали те, що ми називаємо цінностями помаранчевого Майдану”.

На думку Президента, якщо на перший план ставити ідеали Майдану, тобто загальнонаціональні інтереси, то це – “єдиний принцип, по якому ми повинні дивитися на роль союзників у майбутньому коаліційному процесі”.

У цьому контексті Віктор Ющенко зазначив: “Якщо це партнери, які сповідують те, що вимагали мільйони людей на Майдані як основу внутрішньої, так і зовнішньої політики, якщо це принципи верховенства свободи слова, верховенства прав людини, демократії, якщо це ті цінності, які є єдино вірними для формування майбутнього України, - то це основа для переговорного процесу”. Водночас Президент не захотів прогнозувати, з ким проходитиме цей переговорний процес, підкресливши, що він не є суб’єктом наступних виборів.

“Сьогодні, я думаю, важливо не говорити ні про які прогнози з крісла Президента. Це я роблю як жест для того, щоб у нас був люфт в інтересах державних, в інтересах нації: вести ті політичні переговори, які забезпечать консолідацію політичних сил, які забезпечать реалізацію національних інтересів”, - сказав Віктор Ющенко.

На Жуковской земле открыли кордон лесника Самая медленная в мире музыка будет звучать еще 620 лет Под Челябинском в необычный цвет окрасилась река Миасс Третью подряд победу в КХЛ одержал челябинский «Трактор» У левшей нашли отличия в геноме и структуре мозга

Лента новостей